laupäev, 3. jaanuar 2015

Mole poblano

Tahtsin seda toitu valmistada huvitava nime pärast. Kana on mu lemmik toiduaine, asusin katsetama.
Mole on Mehhiko köögis tuntud eri tšillipipraid sisaldav kaste. Šokolaad annab sellelegi roale põneva nüansi juurde. Inspiratsiooni siit. Toidu tervislikkus väljendub selles, et toit sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid ja tumedat šokolaadi. Maapähklid on sellepärast tervislikud, et nendes on kõige madalam kalorsus ja sisaldavad maganeesiumi, kaaliumit, kaltsiumit ja E-vitamiini, lugeda saad siit.
Seesamiseemned on tervislikud, sest sisaldavad rikkalikult mangaani, vaske, magneesiumi, kaltsiumi, rauda, fosforit, B1vitamiini, tsinki ja kiudaineid ja veel saad lugeda siit.
Tume šokolaad on tervislik, sest  see sisaldab kakaod.

Koostis:
 400 g Basmati ja metsikuriisi segu
4 tk kanafileed
2 spl seesamiseemneid
1 spl maapähkleid
2 tk banaani
100g tomateid
4 tk tšillikaunu
0,25 tl kaneeli
0,25 jahvatatud nelki
2,5 dl vett
30 g tumedat šokolaadi
õli, sool ja musta pipart

 Rösti seesamiseemned, maapähklid ning pane kombaini. Rösti vähese õli sees vilutatud banaanid, tükeldatud tomatid ja seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli. Lisa teiste ainete juurde.Veel lisa nelk ja kaneel. Töötle kombainis pastaks - see ongi mole
 Kuumuta pannil molet ja lisa nii palju vett, et kaste saaks hapukoore konsistentsi. Sega ja kuumuta, et maitsed ja aroomid paremini esile tõuseks. Lisa šokolaad ja sulata see kuumutades. Maitsesta vähese soolaga.
 Pruunista kanafilee mõlemalt poolt õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kastmesse ja hauta küpseks.
 Serveeri keedetud riisiga.
Toit tuli väga maitsev ja huvitav. Soovitan kõigile seda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar