laupäev, 17. jaanuar 2015

Pizza rukkijahu põhjal

Kui tavaliselt maitseb pizza ahjusoojalt, siis see sobib paremini külmana söömiseks. Soojalt tundub põhi teraline ja kuiv. Jahtunult pehme ja mahlane. Toidab hästi kõhtu. Meie perele ei meeldinud. Maitse liiga leivane.

Koostis:
Tainas:
50 g pärmi
0,250 l vett (1 klaas)
300 g täisterarukkijahu
200 g täisteranisujahu
1 tl soola
2 tl suhkrut
sorts oliiviõli
Kate:
450 g kalkunihakkliha
1 sibul
1 paprika
2-3 spl tomatipastat
10 cm jupp porrut
2 tk tomatit
250 g ananassi
200 g riivitud juustu
oliiviõli, pizza maitseainet, soola, seesamiseemneid

Valmista pärmitaigen. Lisa pärmile suhkur ja hõõru vedelaks. Lisa käesoe vesi, sool, õli ja jahud. Sõtku taigen. Pane tunnikeseks kerkima.
Pruunista hakkliha ja sibul. Lisa tomatipasta, maitsesta soolaga. Aseta tainas plaadile ja sõtku märja käega laiali. Torka kahvliga tainasse augud (kerkib ühtlaselt). Tainale kalla pruunistaud hakkliha ja aja laiali ühtlaselt. Lisa tükeldatud  paprika, viilutatud tomat, porru ja ananassitükid.
Puista üle riivjuustu, seesamiseemnetega ja pizza maitseainega.
Küpseta 200C ahjus 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar