pühapäev, 18. jaanuar 2015

Odrakruubi puder

Tänapäeval kasutatakse palju riisi ja makarone. Aga mina tahtsin teha midagi teistsugust. Odrakruubi puder on maitsev, huvitav ja eriline. Odratangudes on vähe rasva  ja naatriumi, samas on neis palju kiudaineid ja valke, lugeda saad (Hausman & Hurley, 2001).


Koostis:
500 g odrakuupi
200 - 300 g suitsetatud sea välisfileed
2 tk sibulat
soola, pipart, oliiviõli, lihaüldmaitseainet, vett ja kreeka jogurtit

 Pane kruubid kuuma vette likku (2-3h). Leotatud kruubid pane keema uue puhta veega. Keeda pehmeks, selleks kulub umbes 45 minutit. Pese pehmed kruubid sõelal, voolava vee all keeduveest puhtaks. Nõruta. Prae pannil oliiviõlis tükeldatud sea välisfilee ja sibulad. Maitsesta soola ja lihaüldmaitseainega. Lisa keedetud ja pestud kruubid. Kuumuta läbi.
Serveeri kreeka jogurti ja rohelise sibulaga. Kõrvale klaas hapupiima või keefiri.
Mulle väga maitses see puder.


Hausman, P. & Hurley, B. J. 2001. Tervistav toit. Tallinn: Suur Eesti Raamatuklubi. lk 219-220

1 kommentaar:

  1. tegin ka, väga hea tuli välja :)aga mees ei tahtnud jogurtit, sobis vaid roheline sibul :)

    VastaKustuta