pühapäev, 18. jaanuar 2015

Kanaseljanka

Seljanka kergem variant kanaga. Kuna mulle seljankas ei meeldi tavapärased kurgid ja oliivid, asendasin need maisi ja marineeritud seentega. Tulemus oli uus ja huvitav. Maisis on märkimisväärsuselt palju rauda, tsinki, hea kaaliumi- ja naatriumiallikas, lugeda saad (Hausman & Hurley, 2001).

Koostis:
500 g kanafileed
5 - 6 tk keskmist sibulat
200 g tomatipastat
200 g põdralihavorsti
5-6   kartulit
200 g konservmaisi
200 g marineeritud seeni
soola, terapipart, loorber, oliiviõli

Pane filee keema 2 liitri veega. Kui see on keema läinud, eemalda vaht ning lisa sool, terapipar ja loorber. Keeda madalal tulel umbes tund. Vahepeal tükelda sibul, prae oliiviõliga kuldseks. Lisa tomatipasta, hauta veel mõned minutid. Jäta ootele. Koori ja tükelda kartulid. Haki marineeritud seened (kodused). Tükelda põdravorst ja küpseta õlis mõni minut. Lisa kanapuljongisse kartulid. Keeda kartul pehmeks. Lisa mais, hautaud sibul, seened ja tükeldatud kanafilee. Keeda mõni minut.
Serveeri kreeka jogurti ja rohelise sibulaga.



Hausman, P. & Hurley, B. J. 2001. Tervistav toit. Tallinn: Suur Eesti Raamatuklubi. lk176-178

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar