pühapäev, 16. november 2014

Riis kana ja köögiviljadega

Ise valmistatud toit on tavaliselt kasulikum kui kiirtoidu letist kaasa võetud söök, mis on päev otsa soojendatud. Oliiviõli on tervislikum, sest sisaldab oomega-9 rasvahappeid ja vitamiine (A, E, D, K). Samuti on toidus palju köögivilju.
Inspiratsiooni siit.

Koostis:
500 g sõmerat riisi
500 g kanafileed
1 purk konservi "Magus mais"
1 keskmine porgand
2 küünt küüslauku
Porru 10-15 cm jupp
2 tl broileri maitseainet
Sool, sidrunipipar ja oliiviõli

Keeda riisi  vastavalt pakendi juhendile, jäta ootele. Prae kanafilee oliiviõliga kuldseks, maitseta broilerimaitseaine ja sidrunipipraga. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud porgand ja küüslauk, hauta mõned minutid. Lisa peeneks hakitud porru ja nõrutatud mais. Sega! Lõpuks lisa keedetud, pestud ja nõrutatud riis. Sega segamini, soojenda ning ongi valmis.

Kogus tuleb küllalt suur - jagub nelja liikmelisele perele ning jääb veel järgmisekski päevaks.
Kõrvale klaas hapupiima või keefiri.
Väga maitsev ja kiire (valmib 30-40.minutiga).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar