esmaspäev, 3. november 2014

Kartuli - hernepuder hakkliha - juustukastmega

Kartulipudru sees on herned, mis muudab toidu tervislikumaks ja huvitavamaks. Külmutatud herned on paremad kui konservherned, sest vitamiinid säilivad paremini ja värv on ka ilusam, lugeda saad (Hausman & Hurley, 2001).
Suhteliselt rammus toit, kuid vähemalt kodumaistest toiduainetest.
Olen kasutanud seahakkliha asemel veisehakkliha, mis on natuke lahjem.

Koostis:
Puder
8-10 kartulit
400 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid
4-5 küüslaugu küünt
50 g võid
0,5 l piima
vesi, sool
Kaste
500 g veise hakkliha
1 väike sibul
200 g sulatatud juustu
200 ml kohvikoort
Liha üldmaitseaine, sidrunipipar, oliiviõli.


Koori kartulid ja pane keema, lisa soola. Keeda pehmeks, lisa herned ja hakitud küüslauk. Keeda mõni minut veel. Kurna ja lisa või. Purusta pudru nuiaga ja lisa eelnevalt kuumutatud piim. Sega ja maitsesta soolaga.
Pruunista hakkliha, lisa hakitud sibul. Hauta valmimiseni. Maitsesta hakkliha liha üldmaitseaine ja sidrunipipraga. Lisa kohvikoor, hauta mõni minut. Tõsta kõrvale ja lisa sulatatud juust. Sega! Kuumuta veel paar minutit.
Serveerisin marineeritud seente ja kurgiga.

Toit tuli maitsev ja huvitav.

Hausman, P. & Hurley, B. J. 2001. Tervistav toit. Tallinn: Suur Eesti Raamatuklubi. lk 75-76

1 kommentaar:

  1. Väga ahvatlev retsept ja foto! Kindlasti proovin järele, tõenäoliselt juba sel nädalavahetusel.
    PS! Kaunis kujundus blogil.

    VastaKustuta