teisipäev, 14. aprill 2015

Datlikook

Datlid on tervislikud, sest sisaldavad hulgaliselt A ja B6 vitamiine, rauda ja magneeriumi. Lugeda saad siit. Kook on juba sellepärast tervislik, sest ei sisalda jahu ja suhkrut. Retsepti sain.


Koostis:
Põhi:
200 g sararuupähkleid
75 g kuivatatud datleid
50 g toasooja võid
Täidis:
1 purk (400ml) kookoskreemi
150 g kuivatatud datleid
2 tl kookosrasva
50 g toorkakaod

Purusta pähklid ja datlid saumikseriga eraldi kaussides peeneks puruks, võib seda teha ka köögikombainis. Sega kõik koos võiga läbi ja suru segu lahtikäiva koogivormi (ø 20 cm) põhja ja umbes 2 cm ulatuses ka äärtele. Täidise valmistamiseks pane kookoskreem, datlid ja kookosrasv köögikombaini ja püreesta seni, kuni datlid on korralikult kookosmassiga segamini. Seejärel lisa köögikombaini kakao. Vala tainas vormi ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.

Oli väga hea! Sarapuupähklite asemel võib kasutada ka teisi pähkleid, näiteks mandlitega on ka väga maitsev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar