teisipäev, 14. aprill 2015

Salat koos apelsinise kanaga

Toidu tervislikkus põhineb selles, et ei sisalda nisu, tärklist ja rasvu. Kana marinaadi mõtlesin ise välja, neist toiduainetest, mis oli kodus olemas. Tuli välja väga maitsev apelsinine kanafilee. Hea kerge ja tervislik toit, kogu perele lõunaks.



Koostis:
Salat:
 250 g kirsstomateid
 1 pikk kurk   
300 g jääsalatit
sidrunipipart, soola, oliiviõli

Kana:
4 kanafileed
2 küünt küüslauku
1 väike sibul
1 apelsin
2 spl mett
1 tl sinepit
lihaüldmaitseainet, soola ja oliiviõli

Tükelda kõik salati koostisosad ja maitsesta sidrunipipra, soola ja oliiviõliga.
Lõika kanafilee väiksemateks viiludeks. Kõigepealt pruunista kana oliiviõlis kuuma panni peal. Kui kana on pruunistatud tõsta  kõrvale ja haki sibul ja küüslauk. Hakitud sibul ja küüslauk pane pannile ja pruunista. Lisa apelsini koore kollane riivitud osa ja pigista apelsinist mahl pannile. Lisa mesi, sinep, maitseained ja natuke vett. Hauta 10 minutit ja lisa kana. Koos kanaga hauta veel 30-40 minutit. Valmis kanal lase kastmes maitsestuda 10 minutit. Seejärel serveeri salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar